15 июн. 2017 г.

Поради караванерам. Ми отримали безвіз, вже збираємось в Париж! Необхідні документи

Як повідомляє "НВ", у зв"язку з отриманням Україною безвізового режиму з Європою, сервісний центр МВС розповів про необхідні документи, які повинні бути в наявності у водіїв, які збираються в подорож на власному авто.

Наголошується, що для подорожі за кордон на машині потрібні такі документи:

- національне водійське посвідчення. Воно повинно відповідати міжнародним вимогам, зокрема, у разі користування національним посвідченням водія за кордоном, в документі повинен бути зазначений строк дії;

- розпізнавальний знак України на транспортному засобі;

- договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів;

- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане на людину, яка перетинає кордон;

- державний номерний знак на ТЗ.



При цьому уточнюється, виїжджати за кордон потрібно на державних номерних знаках, так як індивідуальні дійсні лише на території України.

У разі відсутності права власності на транспортний засіб слід оформити документи для поїздки за кордон. Для цього необхідно написати заяву на підставі власника транспортного засобу або документ, що підтверджує право користування і/або розпорядження транспортним засобом.

Особам, що здійснюють поїздку за кордон, на період подорожі видається свідоцтво про реєстрацію на їх ім'я. Свідоцтво про реєстрацію та документи, що підтверджують право користування і/або розпорядження транспортними засобами, зберігаються у сервісному центрі МВС.

"Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію підлягає поверненню відповідному сервісного центру МВС не пізніше ніж протягом 10 днів після повернення з-за кордону", - уточнили у відомстві.

Транспортні засоби, на які згідно із законом встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних у розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

У сервісному центрі МВС також повідомили, які документи необхідні, щоб обміняти старі водійські посвідчення на нові.


Завантажте собі ці малюнки, щоб не забути наші поради.

Мандруйте!

2 комментария:

  1. А какие требования по тонировке?
    Дело в том, что на моей "американке" затонировано даже лобовое....

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Алексей, это хороший вопрос. Ответ можно попробовать поискать здесь - https://www.google.com.ua/search?q=тонировка+авто+в+евросоюзе&oq=тон&aqs=chrome.0.35i39j69i57j69i65l2j0l2.2100j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

      Удалить