2 сент. 2015 г.

Экспедиция "Золотое кольцо Черниговщины". Дождливая Качановка. Парк

Так говорите, графиня в парке? Пройдемся по парку. Может, встретим ее? И чего это ее понесло в такую погоду в парк?



Краткая справка:


Качанівський парк, площею 560 га, виплеканий трьома поколіннями Тарновських, є одним із найбільших пейзажних садів в Україні та Європі. Виник на основі природного лісу і нараховує понад 50 порід дерев і 30 видів чагарників. У формуванні художнього образу парку особливу роль відіграють хвойні породи, акліматизовані в лісостепу — ялина, сосна кедрова, сосна Веймутова, модрина, ялиця сибірська, кипарисовик горіхоплідний. З екзотів привертають увагу бархат амурський, маслинка вузьколиста, птелея, катальпа.
Парк поділяється на дві частини — регулярну та пейзажну (ландшафтну). Регулярна, прикрашена клумбами, розташована на підвищеному плато. Ця частина парку невелика і збагачена флігелями та спорудами різного призначення. Ландшафтна частина значно більша, складається із гаїв і дібров, що чергуються з полянами і дзеркалами озер (загальна площа — 125,63 га), розташованими на нижньому плато. Тут збереглись паркові мости, Гірки Кохання і Вірності, «романтичні руїни» на березі Великого ставу, які є пам'яткою садово-паркового мистецтва XVIII століття. Численні живописні алеї і доріжки перетинають парк у всіх напрямках.
Загальна довжина великої паркової дороги — 60 км.

Альтанка Глинки:



Подвал альтанки:



















Романтические руины:









Ландшафтный район "Пуста криниця":



Воздушный мостик:



Памятник Т. Шевченко:



Старый фонтан:









Дом электростанции:



Дом управляющего, ныне администрация (назначение не поменялось):





Остатки строения "Кучерська":





Парк обошел,
а графиню не нашел!

Посмотрим, может в Георгиевскую церковь пошла?



Краткая справка:

Георгіївська церква (1817–1828) споруджена в стилі ампір, з цегли, потинькована і побілена. У плані хрестоподібна з видовженим західним раменом і дзвіницею, що примикає до неї, з напівкруглою абсидою і кутовими прямокутними в плані камерами, рівними по висоті основному об'єму. Західний вхід акцентований 4-колонним дорічним портиком (колони подвоєні), зверху антаблемент з тригліфами по фризу.
Втрачені північний і південний портики церкви і два верхні яруси дзвінниці, що значно збідніло силуети храму.
Фасади дзвінниці і кутових камер рустовані. Отвори прямокутні і напівциркульні, декоровані пілястрами, сандриками, архівольтами. Центральне приміщення церкви перекрите куполом, в західній частині — хори, на які ведуть гвинтові сходи в товщі західної стіни, рамена перекриті напівциркульними склепіннями. Над апсидою — конха.





А тут SMS прислали слуга прибежал и сообщил, что графиня уже давно во дворце, а я тут мокну под дождем. Передайте графине, что граф желает с графиней чаю испить!

Качановка произвела неизгладимое впечатление. Очень хорошо, что в дождь не было людей. Осмотр прошел тихо, душевно и влажно :) Едем дальше!

Продолжение следует або далі буде )

Путешествуйте!

Комментариев нет:

Отправить комментарий